Ghost B.C.

För de utav er som av någon outgrundlig anledning helt missat det enormt populära svenska heavy/doom metal bandet Ghost B.C. så är det nu minst sagt dags att ni får vetskap om det. Ghost har samlat fans som James Hetfield från Metallica och Dave Grohl från Foo Fighter (tidigare Nirvana) under sin fana, tillsammans med miljontals andra metalheads världen över.

Ghost B.C. är ett band som inte bryr sig ett dugg om vad andra tycker. Man har sedan länge förlöjligat och fört ett sorts omvänt korståg mot kristendomen och andra religioner som bandet inte har mycket gott att säga om. Deras satanistiska framtoning är något som kritikerna gärna blåser upp och som ibland kommer i vägen för bandets fantastiska musik, men de som sett Ghost live och vet vad de är kapabla till på scenen kan vittna om en teatral show likt få andra, med musik som ger positiva rysningar längs ryggraden. De märks att bandet har plockat upp ett och annat trick av andra show akter, som de på ett bra sätt lyckats göra till sitt eget. Man känner bland annat igen musikalliknande sekvenser i deras scenshow, utan att detta på något sätt känns underligt.

På sätt och vis är mycket med Ghost ett skådespel, som att alla i bandet ständigt är utklädda och få vet om vilka de faktiskt är i verkligheten. Det går dock att Googla efter om man verkligen vill, men vi på Misericordia vill hellre leva i ovisshet, då vi tycker att detta är en del av charmen med Ghost. Allt vi behöver är någon version av Papa Emeritus som taktfast leder sina namnlösa onda andar upp på scenen. Länge leve Ghost!