Machine Head

Machine Head är långt ifrån några duvungar på den internationella metal-scenen och gav ut sitt första album vid namn ”Burn my Eyes” redan 1994, alltså för 23 år sedan! Sedan dess har man matat vidare med en hel del andra skivor värda att uppmärksamma där ”The Burning Red” enligt oss är en av de intressantare skivorna, trots det att det var ett album som gjorde många trogna fans ytterst besvikna.

2001 hade bandet ett tufft år med dalande försäljningssiffror och bannlyst video på MTV på grund av att din innehöll hus som föll ihop, något som inte klingade väl i efterdyningarna från terrorattentaten den 11 september.

Numera har dock bandet repat sig väl och bjuder oss redan nästa år på det nya albumet ”Catharsis” som förväntas släppas den 26:e januari. Efter skivsläppet följer även en obligatorisk världsturné där man bland annat besöker Sverige och Göteborg den 2:a maj. Vi rekommenderar alla er metalheads som ännu inte tagit chansen att bevittna Machine Head att då finns på plats!

Då spelningen äger rum på Pustervik nära Järntroget mitt i stan, är det allra enklaste att ordna med ett boende inte långt från platsen, förslagsvis på hotell Elite, så att ni därefter kan ta er till fots på spelningen efter förfesten på hotellrummet. Vi kan lova er att det kommer bli ett sjuhelvetes drag, precis som det brukar vara när ett av världens bästa metalband äntrar scenen! Själv kan vi knappt vänta!