Rock – mer än bara musik

Rocken är en musikstil som erbjuder lyssnaren långt mer än enbart öroneufori. Det är en genre där du kan vara dig själv men ändå finna en gemenskap och ett hem, hos andra människor som delar din syn på musik. Välkommen till en värld lika fylld med kärlek, som av ond bråd död!

Rockintresserade ungdomar

Rock är långt mycket mer än musikstilen som många utav oss kommit att älska och som vi ständigt lutar oss på i vår vardag. Det är en livsstil och ett sätt att vara som ingen kan ta ifrån oss och något som för oss som älskar genren samman. Svenska festivaler med rocktema som till exempel Sweden Rock är ställen där vi alla årligen samlas för att blåsa ur våra system och hänga med gamla vänner och nya vänner, samtidigt som vi överöses av fantastisk musik.

Rockens värld har alltid förknippats med galna saker så som droger, högt spel, sex, och tv-apparater som flitigt kastats utifrån hotellfönster. Fokuserar man endast på dessa bitar av rocken, är det lätt att glömma bort även hur mycket kärlek och kamratskap som ryms under samma vinge. Innanför rockens ramar hittar många en gemenskap som de aldrig tidigare upplevt. Här är det ok att vara lite annorlunda och rebelliskt lagd, eftersom bådadera är något som vilar inom rockens fundament.

Tittar man på legendariska band så som Mötley Crue och Twisted Sister, har båda visat oss att attityd och utseende, inom visa fraktioner av rocken, är minst lika viktigt för att lyckas som ren musikalisk talang. Det kan sannerligen ha att göra med att bland annat många ungdomar, alltid sökt efter något långt utanför ramen av vad som kan anses som vanligt. Även under senare år har band som Slipknot gjort stor succé, mycket tack vare sin extraordinära framtoning och deras kusliga masker, något som har lockat en miljonpublik bandets väg.

Rocken är dock väldigt bred och förgreningarna ständigt växande, vilket gör genren lika klassisk som nyskapande, något som även avspeglar sig hos dess lyssnare. Det finns med andra ord ingen speciell form där arketypen av en rockare kan skapas, även om vi som gillar rock sannolikt bär på många likheter som vi alla delar med varandra.