Stora hårdrocksevent i världen

En av de största hårdrocksarrangemangen på vårt klot är Ozzfest som är en årlig turné i Europa och USA. En av hårdrockens grundare Ozzy Osbourne är orsaken till denna då han nekades att delta i musikfestivalen Lollapalooza 1996. Denna Ozzfest fick ett så pass stort mottagande att den cementerades. l slutet av nittiotalet for turnén till länder som Kambodja, Vietnam, Kina, Kongo och Sydafrika och 2002 spelades på sexton platser i Europa. 2015 blir det Japan som får besök återigen, nu för tredje året på rad.

Rock in Rio är en annan hårdrocksevent som turnerar runt världen efter att ha startat i Rio 1985 och sedan hållits på olika platser världen över från och till. Roberto Medina är generalen för detta evenemang som samlar några av världens bästa band.

En av de tragiska festivalerna var Monsters of Rock som arrangerades i augusti månad vid Castle Donington i England mellan 1980 och 1996 men även på andra platser i andra länder. I Sverige har festivalen gått av stapeln två gånger, 1984 och 1986 på Råsunda Stadion. 1988 besöktes eventet av över hundratusen åskådare. Men efter att två fans till Guns ‘N’ Roses dött tunnades festivalbesökarna ut och konsertarrangemanget lades några år senare ner helt. Dock återuppstod den under 2006.