Musikalen Billy Elliot i London

Visste du att den hyllade filmen Billy Elliot även finns som musikal? Musikalen har spelats i storstäder som New York och London och liksom filmen gjort stor succé även på scen. Med tanke på den fantastiska historien och musik av ingen mindre än Sir Elton John är det inte så svårt att förstå varför.

Musikalen Billy Elliot utspelar sig i en gruvstad i norra England under 80-talet, där den elvaårige pojken Billy bor tillsammans med sin far, bror och mormor. Billy Elliot är en ansvarsfull och positiv pojke, men både hans pappa och hans bror jobbar som gruvarbetare och är sällan hemma. Pappa Jackie vill att Elliot ska ta boxningslektioner trots familjens dåliga ekonomi, något Billy går med på trots att han egentligen inte är särskilt intresserad av boxning.

Istället är det balett som lockar. Efter att han hamnat på flickornas balettlektion blir han förälskad i dansen. Vi får följa pojken från boxningsringen till dansscenen och hur detta påverkar tillvaron.

Om du gillar musikaler eller bara älskade filmen, bör du verkligen passa på att se Billy Elliot i London, där musikalen just nu spelas på Victoria Palace Theatre. Det är en föreställning som fångat såväl kritikerna som publikens hjärtan och att se musikalen på sitt originalspråk är något alldeles särskilt. Billy Elliot är tillåten från 12 år och den passar såväl stora som små, tack vare sin hjärtevärmande och roliga prägel. Är du under 16 år krävs dock en vuxens sällskap. Själva Victoria Palace Theatre ligger centralt i London och är en pampig och vacker byggnad, som bidrar till föreställningens imponerande helhetsupplevelse.