Hårdrocksevent i Sverige

Sommaren 2015 spelar AC/DC på Friends Arena i Solna. Det kan betraktas som ett mycket stort hårdrocksarrangemang för Sverige. Evenemanget ingår i AC/DC Rock Or Bust World Tour. För fem år sedan såldes Stockholms Stadion ut helt och nu undrar man om de kan fylla en än större arena.

Hur många som kommer till den nya hårdrockssatsningen i Motala vet dock ingen. Hårdrockare för livet är en satsning som går av stapeln i slutet av juli. Men det är en tuff satsning med renodlad musikstil som kontrast till uppblandade Bråvallafestivalen och Sweden Rock. Man får hoppas att arrangemanget vid Vättern kommer att få genomslag. Av banden som spelar kan nämnas: Sator, Lillasyster och Morgana Lefay av det tjugo eller trettiotalet grupper som kommer att uppträda. Alla Hårdrockare borde vallfärda för att säkerställa en uppföljare nästkommande år.

Den som kan stilla sig till senare höst kan se fram emot Motörhead som spelar både i Stockholm och Göteborg i december. Bandet som spelar en speedad rock bildades redan 1975 i London, och har en historia av stor popularitet i Sverige. Med Lemmy som egentligen heter Ian Fraser Kilmister, är den ende som burit bandet genom tiderna, alla andra har skiftats. Trots detta eller kanske tack vare, har de behållit sitt grepp om publiken som ett världsledande hårdrocksband.