Musiksverige gynnas av sporten

Precis som Globen i grunden är en arena för sportevent av olika slag, men också anpassad för flera andra typer av event, har på senare år många andra sportarenor också byggts med ett liknande tankesätt. På grund av detta så har bland annat Musiksverige idag sporten att tacka för en hel del, då denna genererat fler stora scener, som i sin tur lockar fler stora artister.

Utan större scener som kan locka större publikmängder så är det idag i princip omöjligt att boka många större världsartister, eftersom det helt enkelt inte går att räkna hem rent ekonomiskt för dessa. Med stora och kostsamma scenshower som inkluderar allt ifrån stora orkestrerar, dansare och mycket annat, så behövs det helt enkelt nog mycket publik vid varje tillställning för att kalaset ska betala sig. Av denna anledning så var det egentligen bara i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö som man förr kunde se vissa typer av akter, då det alltså enbart var på dessa platser där möjligheterna fanns tillgängliga.

Idag är dock läget helt annorlunda, något som Musiksverige faktiskt har sporten och dess idrottsklubbar att tacka för. Många nya sportarenor har nämligen byggts på ett sådant sätt att man även kan ha andra typer av event i dessa, bland annat för att kunna motivera byggen av denna magnitud och dessutom göra arenorna mera lönsamma. Vad anledningen är spelar dock ingen roll för oss, som enbart är glada att riktigt stora världsartister numera har betydligt fler alternativ att se över när de planerar in sina framtida turnéstopp på svensk mark.